Sådan gendanner du et slettet Instagram-indlæg: trin for trin guide

Oprettet 6 april, 2024
Frustreret mand ser på sin telefon

Har du nogensinde slettet et opslag på Instagram og senere ønsket, at du kunne bringe det tilbage? Uanset om det er et billede, der fanger et værdifuldt øjeblik, en vigtig virksomhedspromovering eller en kreativ video, kan det være meget frustrerende at miste sådant indhold, især når det har akkumuleret betydeligt engagement såsom likes, kommentarer og delinger.

Tjek vores Instagram-arkiv

Ikke mange mennesker ved, at Instagram giver funktionen til automatisk at arkivere dine opslag. Før du går i panik, så tjek dine arkiver. For at gøre dette skal du gå til din profil, klikke på de tre vandrette linjer i øverste højre hjørne og vælge "Arkiv." Her finder du muligheder for at se arkiverede indlæg eller historier. Hvis dit indlæg blev arkiveret i stedet for permanent slettet, kan du nemt gendanne det.

Brug funktionen Slettet for nylig

For nylig introducerede Instagram en ny funktion kaldet "Recently Deleted", som gemmer slettede opslag i op til 30 dage. For at få adgang til denne funktion skal du gå til Indstillinger, derefter Konto og vælge Slettet for nylig. Hvis dit indlæg er der, kan du gendanne det eller gendanne det permanent til din profil.

Gendan data fra telefonens backup

Hvis du jævnligt sikkerhedskopierer data på din telefon, har du muligvis en kopi af det slettede indlæg. Dette afhænger af dine indstillinger og den hyppighed, hvormed du sikkerhedskopierer dine data. Tjek dine sikkerhedskopier fra iCloud , Google Drev eller enhver anden skytjeneste, du bruger, for at se, om det slettede indlæg er der.

Brug datagendannelsessoftware

Hvis ingen af ovenstående muligheder virker, kan du ty til datagendannelsessoftware. Der er mange software tilgængelige på markedet, der kan scanne og gendanne slettede data fra mobile enheder, inklusive slettede fotos og videoer. Disse programmer kan tjene som en sidste udvej, hvis alt andet fejler.

konklusion

Gendannelse af et slettet Instagram-opslag er ikke altid idiotsikkert, men ved at følge de trin, der er beskrevet i denne artikel, øger du dine chancer for succes. Det er vigtigt at handle hurtigt og bruge alle tilgængelige ressourcer til at gendanne tabt indhold. Overvej i fremtiden at bruge almindelige arkiverings- og sikkerhedskopieringsfunktioner for at forhindre utilsigtet tab af data.

Instagram-konto

Desværre gemmer Instagrams "Recently Deleted"-funktion kun slettede opslag i op til 30 dage. Hvis det er mere end 30 dage siden du slettede indlægget, er det sandsynligvis blevet permanent fjernet fra Instagrams servere og kan ikke gendannes direkte via Instagram. Du kan dog stadig have en chance, hvis du sikkerhedskopierer dine telefondata inklusive Instagram-appdata, før du sletter indlægget.

Ja, hvis den slettede Instagram-historie blev sendt inden for de sidste 24 timer. Instagrams "Recently Deleted"-funktion gemmer også historier, der ikke er i dit arkiv. Du kan få adgang til og gendanne dem fra afsnittet "Slettet for nylig" inden for 24 timer efter sletning. Efter 24 timer, hvis historien ikke er gemt i dit arkiv eller historiehøjdepunkter, slettes den permanent og kan ikke gendannes

Handl hurtigt og tjek mappen "Slettede indlæg for nylig" i dine Instagram-indstillinger. Dette er det første sted, hvor alle nyligt slettede indlæg bliver cachelagret. Du kan få adgang til dette ved at gå til din profil, klikke på Indstillinger, derefter Konto og vælge Nyligt slettede indlæg. Hvis du finder dit indlæg der, kan du nemt gendanne det. Det er vigtigt at handle hurtigt, da indlæg kun gemmes her i 30 dage. Sørg desuden for at sikkerhedskopiere dine data regelmæssigt for at undgå sådanne tab i fremtiden.